MP1715 - Vnútorné štruktúry srdca

MP1715 - Vnútorné štruktúry srdca

Objednávacie číslo: 4003.MP1715
MP1715 - Vnitřní struktury srdce Viac o výrobku

1 483,20 Eur s DPH 1 236,00 Eur bez DPH

ks

Nákupom získate 433 Bodov
Viac ako nákup. Získavate servis a odborné poradenstvo. Spýtajte sa, ktoré produkty a ich kombinácie doporučujeme presne vám.

Tento 3D tlačený model srdca je otvorený pre zobrazení vnútorných štruktúr komôr. Na spodku srdca je uchované zakončenie hornej dutej žily, ktorá vstupuje do pravej predsiene. Na spodnej časti pravej predsiene je uchovaná tiež časť dolnej dutej žily; väčšina ciev však presvitá a väčšia časť prednej steny bola odňatá pre odhalenie musculi pectinati pravej aurikuli a fossa ovalis (ktorá je v 3D výtlačku takmer priesvitná). Predná stena pravej srdcovej komory bola tiež odňatá pre odhalenie pravej atrioventrikulárnej chlopne a jej troch hrotov (predný, zadný a septálny), vrátane chordae tendineae, ktoré ich spájajú do príslušných papilárnych svalov vystupujúcich z trámčekov srdcovej svaloviny (vrátane trabecula septomarginalis vstupujúci do predného papilárneho svalu z medzikomorového predelu). Je odhalená aj hladká stena výtokovej časti pravej srdcovej komory, ktorá prechádza do pľúcnej polmesiačitej chlopne (ľavý, pravý a predný hrot) na spodku pľúcnej tepny. Je uchovaná tiež pravá koronárna tepna, ktorá obklopuje pravú atrioventrikulárnu chlopňu, a ktorá nakoniec vstupuje do zadnej časti začiatku zadnej interventrikulárnej tepny a atrioventrikulárnej uzlovej tepny.

Na zadnej strane srdca sú viditeľné zakončenia pľúcnych žíl, ktoré vstupujú do otvorenej ľavej predsiene. Tesne pred priehlbinou fossa ovalis v interatriálnom predelu je uchovaná atrioventrikulárna chlopňa s dvoma hrotmi (predným a zadným) spolu s chordae tendinae a papilárnymi svalmi v komore. V stenách otvorenej ľavej komory sa nachádza dobre vyvinuté trabeculae carneae. Na hrote komory na spodku rozrezanej aorty na strane počiatkov oboch koronárnych tepien môžete vidieť aortálnu polmesiacovitú chlopňu (s uchovaným ľavým, pravým a zadným hrotom). Ľavá koronárna tepna je u tohto modelu veľmi krátka a vystupuje takmer ihneď z jej začiatku do ľavej prednej zostupnej tepny, diagonálnej tepny, ramus intermedius a do cirkumflexnej vetvy. Táto vetva prechádza medzi ľavou sieňou a komorou priľahlou k otvorenej koronárnej dutine, ktorá vedie k pravej sieni. Ľavá predná zostupná vetva preniká myokardom a prechádza cez tkanivo a je vidieť iba povrchovo a neskôr je znovu vidieť v blízkosti hrotu.

Množstevná jednotka
ks
MP1715

MP1715 - Vnútorné štruktúry srdca

1.483,20 Eur s DPH Len na objednanie

ks