MP1675 - Horná časť očníc

MP1675 - Horná časť očníc

Objednávacie číslo: 4003.MP1675

1 233,60 Eur s DPH 1 028,00 Eur bez DPH

ks

Nákupom získate 360 Bodov
Viac ako nákup. Získavate servis a odborné poradenstvo. Spýtajte sa, ktoré produkty a ich kombinácie doporučujeme presne vám.

Tento trojrozmerný výtlačok znázorňuje rez, u ktorého sa odobrala lebka a mozog pre odhalenie dna prednej a prostrednej lebečnej jamky. Stredný mozog bol rozdelený na úrovni listu tvrdej pleny mozgovej (tentorium cerebelli) a na ploche priečneho rezu možno vidieť tectum, pedunculus cerebri a čiernu substanciu. Pred stredným mozgom je jasne vidieť chrbticovú tepnu, ktorá vychádza zo zadnej lebečnej jamky a ktorá je rozdelená na zadné mozgové tepny. Pred nimi v oblasti tureckého sedla možno vidieť vnútorné karotické tepny vychádzajúce zo "strechy" kavernóznej dutiny vedúce do processus clinoideus medius a pod a vedľa optických nervov a chiasmy. Na modeli môžete ďalej vidieť okohybné svaly, ktoré prestupujú "strechou" kavernóznych dutín naľavo aj napravo za miestom, odkiaľ vychádzajú vnútorné karotické tepny.

Vpredu na stredovej čiare prednej lebečnej jamky leží crista galli s čuchovým bulbom nad platničkou čuchovej kosti na každej strane. Na pravej strane sa odobrala očnicová platnička čelné kosti (strecha očnice) pre odhalenie rozdelenia čelného nervu do nadočnicových a nadkladkových nervov ležiacich nad svalom dvíhajúcim očné viečko (levator palpebrae superioris). Kladkový nerv vstupujúci do hornej časti horného bruška šikmého svalu na stredovej časti očnice je jasne viditeľný. Etmoidálne komôrky boli odhalené v stredovej očnicovej stene odobratím časti tenkej kostenej platničky na kosti čuchovej. Na ľavej strane boli zvedač viečok a horný priamy sval rozdelené podľa čelného nervu pre odhalenie optického nervu, nasociliárneho nervu, očnej tepny a hornej očnej žily v intrakonálnom priestore.

Tvár bola rozčlenená pre zobrazenie tvárových svalov okolo očnice na pravej strane a infraorbitálneho nervu na strane ľavej. Na pravej strane je zobrazený aj nervus infratrochlearis a na modeli môžete vidieť tiež tvárové žily a tepny.

Množstevná jednotka
ks
MP1675

MP1675 - Horná časť očníc

1.233,60 Eur s DPH Len na objednanie

ks