MP1600 - Willisov okruh

MP1600 - Willisov okruh

Objednávacie číslo: 4003.MP1600

1 947,60 Eur s DPH 1 623,00 Eur bez DPH

ks

Nákupom získate 568 Bodov
Viac ako nákup. Získavate servis a odborné poradenstvo. Spýtajte sa, ktoré produkty a ich kombinácie doporučujeme presne vám.

Tento model zobrazuje vnútrolebečné tepny, ktoré zásobujú mozog. Model bol vytvorený starostlivou segmentáciou angiografických údajov. Neexistuje žiadny fyzický spôsob, akým vypitvať tieto tepny na mieste tak, aby model vyzeral ako tento. Model zobrazuje párové vertebrálne tepny vchádzajúce do lebečnej dutiny cez veľký tylový otvor a spájajúce sa do bazilárnej tepny. Bazilárna tepna sa rozdeľuje na jej koncové zadné mozgové tepny. Horné tepny mozočku vedú tesne k tomuto zakončeniu.

Vnútorné karotické tepny je možné sledovať z miesta, kde vchádzajú do spodiny lebečnej v karotickom kanáliku na spánkovej kosti a prechádzajú stredom a prednou časťou vnútri kanálika skalnej časti spánkovej kosti a vychádza cez horný nepravidelný otvor foramen lacerum. Práve tu každá vnútorná karotická tepna leží v kavernóznej dutine (nie je ukázané na modeli). Karotické sifóny v tvare S na pravej aj ľavej strane sú najlepšie znázornené na strane tureckého sedla. Tie potom prechádzajú cez stredné do predných výrastkov klinovej kosti. Potom sú rozdelené na predné a prostredné mozgové tepny. Spojené párové zadné tepny sú jasne viditeľné a spájajú zadné a prostredné mozgové tepny. Kompletný Willisov okruh tvorený jedinou prednou tepnou spájajúcou predné mozgové tepny je ťažké rozoznať, pretože mozgové tepny ležia veľmi blízko pri sebe.

Množstevná jednotka
ks
MP1600

MP1600 - Willisov okruh

1.947,60 Eur s DPH Len na objednanie

ks