MP1530 - Anatómia ruky

MP1530 - Anatómia ruky

Objednávacie číslo: 4003.MP1530

609,60 Eur s DPH 508,00 Eur bez DPH

ks

Nákupom získate 178 Bodov
Viac ako nákup. Získavate servis a odborné poradenstvo. Spýtajte sa, ktoré produkty a ich kombinácie doporučujeme presne vám.

Tento trojrozmerný výtlačok zobrazuje povrchový rez ruky a oblasti zápästia. Na prednej časti boli odstránené priečne karpálny a palmárne karpálne väzy pre odhalenie šliach a nervov priečne idúcich cez karpálny tunel a Guyonov kanál. Palmárno aponeuróza bola odstránená pre ukážku priechodu šliach cez dlaň, povrchové svaly palcového valu a malíčkového valu (odťahovača a ohýbača) a musculus lumbricalis vychádzajúce zo šľachy ohýbača prstov. Na prstoch bol odstránený väzivový obal pre odhalenie šľachy dlhého ohýbača palca a priestorový vzťah medzi povrchovým ohýbačom prstov a šľachami hlbokého ohýbača prstov, ktoré vchádzajú do stredného a koncového článku prstov. V stredovej oblasti dlane môžete tiež vidieť povrchový palmárny tepnový oblúk s časťami z povrchových vetiev lakťovej a radiálnej tepny. Povrchové vetvy palmárneho oblúka a koncové tepny sú viditeľné v koncovom článku prsta. S týmito žilami sú spojené zodpovedajúce všeobecné a príslušné palmárne nervy prstov zo stredového a lakťového nervu. V zápästí možno tiež vidieť šľachy radiálneho ohýbača zápästia a šľachy vnútorného ohýbača zápästia a radiálne a ulnárna tepny.

V zadnej časti môžete vidieť radiálnu tepnu idúcu cez dno radiálnej jamky a vedúcu ako do hlbokej vetvy (prenikajúcej prvým dorzálnym mezikostným svalom), tak do dorzálnej karpálnej vetvy. Povrchová fascia a dorzálny karpálny väz boli odstránené pre odhalenie dráhy a vsadenie šliach naťahovača, a tiež šliach dlhého naťahovača palca, krátkeho naťahovača palca a dlhého odťahovača palca. viditeľné ako mezišlachové spojenia, tak dorzálna aponeuróza.

Množstevná jednotka
ks
MP1530

MP1530 - Anatómia ruky

609,60 Eur s DPH Len na objednanie

ks